Blog

Garmin Edge Explore 1000, un ciclocomputer care trimite mesaj SOS în caz de accident

Compania elvetiana pare sa acorde atentie nevoilor biciclistilor mai mult ca niciodata. Prin recenta introducere a sistemului Varia™, cei de la Garmin recunosc în mod evident importanta sigurantei pentru un ciclist si au decis sa duca acest dispozitiv la un nou nivel cu „Incident Detection”, o functie inedita oferita de noul Edge Explore 1000.

Proiectat pentru ciclistul însetat de aventura care prefera de multe ori sa calatoreasca singur, noul ciclocomputer are multe similitudini cu actualul Edge 1000, dar elimina unele dintre caracteristicile de antrenament pentru a face interfata mai prietenoasa. Cu toate acestea, Edge Explore are capacitatea de a masura ritmul cardiac si puterea. Acum puteti explora mai mult cu ajutorul Round Trip. Pur si simplu introduceti cat de departe vreti sa mergeti, iar Edge Explore va va arata trei trasee prietenoase pentru ciclism. Mai mult decat atat, acesta ofera o noua modalitate de planificare a traseului care va permite sa creati rute direct pe Edge Explore 1000 folosind harta, punctele de interes si segmentele descarcate de pe Garmin Connect™. Aplicatia Live Track permite prietenilor si familiei sa va urmeze în timpul aventurii dumneavoastra de pe computerul sau telefonul lor. Invitati-i pe cei interesati folosind emailul sau retelele de socializare, astfel incat sa poata vizualiza datele direct pe o pagina de urmarire Garmin Connect™. Atunci cand este sincronizat cu smartphoneul si Garmin Connect Mobile™, Edge Explore 1000 ofera o suita de caracteristici cum ar fi intrare apel si mesaj, notificari instantanee, precum si alerte meteo.

Functia inedita oferita de noul ciclocomputer este „Incident Detection”. Aceasta utilizeaza un accelerometru integrat pentru a trimite manual sau automat locatia unui ciclist (sub forma unei harti) contactelor de urgenta în caz de accident. Inainte de apelarea contactelor de urgenta, aplicatia începe o numaratoare inversa de 30 de secunde pentru va da ragaz sa anulati alerta. Cat de sensibil este accelerometrul si daca se va declansa în mod corespunzator în cazul unui accident sau este prea zelos, ramane de vazut. Edge Explore 1000 este, de asemenea, compatibil cu gama de accesorii Garmin Varia („lumini inteligente” si „radar retrovizor”).

Fara accentul pe caracteristicile de antrenament, ecranul si butoanele sunt retusate. Rezultatul este o interfata simpla, cu mai mult de ceea ce aveti nevoie la varful degetelor, fara „excesul de informatii” care aglomera ecranul. Noul Edge Explore 1000 are capacitatea de a gasi locatia dumneavoastra datorita compatibilitatii sale cu ambii sateliti GPS si GLONASS. Pretul este de 449 $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *