Blog, Ciclism, Competitii

Rutierul Serghei Tvetcov reprezinta Romania la Campionatele Mondiale de la Richmond

Doar cateva ore ne mai despart de apogeul principalului eveniment al toamnei în ciclism. Anul trecut, într-un mod poate surprinzator, Romania a fost reprezentata la cea de-a 81-a editie a Campionatelor Mondiale de Sosea de la Ponferrada, Spania, de 10 sportivi, ceea ce constituie un record pentru selectionata autohtona. In acest sezon, tara noastra nu a reusit sa stranga suficiente puncte UCI, astfel ca se va baza doar pe Serghei Tvetcov, care va concura în probele de contratimp individual si de fond ale categoriei Elite masculin, în datele de 23 septembrie, respectiv 27 septembrie. Cursele se desfasoara în SUA, langa capitala statului Virginia, Richmond.

Rutierul celor de la Androni Giocattoli-Sidermec a avut un an bun, încheind cu bine Turul Italiei, primul mare tur din cariera sa, si obtinand tricoul de campion national atat în proba de contratimp individual, cat si în cea de fond. In plus, Serghei Tvetcov a terminat pe locul 4 contratimpul din Turul San Luis, sosind la 29 de secunde în spatele castigatorului, Adriano Malori (Movistar), locul 6 la Campionatele Mondiale de Sosea de anul trecut. Ciclistul de 26 de ani a evoluat foarte bine si în cele doua curse pe etape de pe pamant romanesc, încheind pe 3 atat în Turul Sibiului, cat si în Turul Tinutului Secuiesc, acolo unde a castigat contratimpul individual în catarare de la Harghita Bai.

Avand un program competitional încarcat luna aceasta, reprezentantul Romaniei nu crede ca va fi în cea mai buna forma pentru proba de contratimp individual de maine, 23 septembrie. Acesta priveste, însa, mai încrezator spre cursa de fond, care va avea loc duminica, 27 septembrie. In proba de contratimp individual sunt înscrisi 70 de rutieri. Primul va porni în cursa Michael Hepburn (Australia), în timp ce Serghei Tvetcov este repartizat pe pozitia 32. Intrecerea de contratimp se va desfasura pe o distanta de 53 de kilometri, pe cand proba de fond va masura 259.2 kilometri, pe un traseu valurit. Sa speram ca oboseala nu-si va pune amprenta asupra performanţei campionului naţional al Romaniei.

ARTICOLE ASEMANATOARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *