Blog

Volvo lanseaza LifePaint, un spray reflectorizant ce protejeaza biciclistii pe timp de noapte

Volvo ȋsi ȋndreapta atentia catre siguranta pe doua roti. Producatorul suedez de automobile si firma de design Grey London din Marea Britanie au încheiat un parteneriat cu Albedo100 pentru a crea un spray/vopsea reflectorizant(a) care este vizibil(a) doar pe timp de noapte. Din punct de vedere tehnic, LifePaint nu este o vopsea, ci un material lavabil care dureaza aproximativ 10 zile de la aplicare. Acesta este complet invizibil în timpul zilei, efectul reflectorizant/stralucitor aparȃnd numai la contactul cu lumina orbitoare a farurilor unei masini. Singurul neajuns al acestui produs este ca, ȋn cazul ȋn care biciclistii utilizeaza vehiculul pe doua roti dupa lasarea serii atunci cȃnd ploua foarte tare, substanta se va scurge de pe cadrul bicicletei, odata cu apa. Pentru o vizibilitate optima, specialistii recomanda o pulverizare la doua saptamani.

Biciclistii care circula pe timp de noapte pe marginea soselelor aglomerate se expun la numeroase riscuri. Chiar daca poarta veste reflectorizante si bicicletele sunt dotate cu lumini, sansele ca un sofer neatent sa ii accidenteze ramȃn mari. Numai pe drumurile din Marea Britanie sunt raniti anual mai mult de 19.000 de biciclisti. Conceptul „life spray” este menit sa salveze viaţa celor care merg pe doua roţi. Nick Connor, director general al Volvo Marea Britanie, a facut o declaratie pe cat de frumoasa, pe atat de plina de speranta: „La Volvo, noi credem ca cel mai bun mod de a evita un accident este sa nu faci accident, motiv pentru care suntem decisi sa facem traficul sa fie mai sigur prin reducerea numarului de accidente.”

LifePaint A

LifePaint poate fi folosit pentru a acoperi bicicleta, poate fi aplicat pe haine, ȋncaltaminte, casti de protectie, rucsaci si chiar lese pentru caini. Pentru a populariza noua inventie, peste 2000 de tuburi au fost distribuite gratuit în sase magazine de ciclism din Kent si Londra, iar disponibilitatea produsului depinde de cȃt de bine este primit. Daca va avea succes, proiectul se va extinde la nivel national si chiar international. Acest spray nu va putea fi cumparat de la dealeri autorizati Volvo, ci din magazinele ce comercializeaza biciclete.

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 thoughts on “Volvo lanseaza LifePaint, un spray reflectorizant ce protejeaza biciclistii pe timp de noapte

  1. Carmen Marina spune:

    Genial! Vreau să cumpăr. ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *