Blog

Protejati-va bicicleta de hoti cu Bike Mine, un sistem antifurt exploziv… si la propriu, si la figurat!

In ciuda varietatii de sisteme antifurt existente pe piata, bicicleta este, prin natura ei, o tinta usoara pentru hoti. Prin urmare, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca un inventator din Londra s-a gandit ca cea mai buna si eficienta solutie de protectie antifurt ar fi o mica bomba, care explodeaza imediat ce hotul incearca sa-i forteze sistemul de prindere.

Bike Mine este compus dintr-un fir de titan, o capcana (un cartus) incarcata cu explozibil si un mic detonator. Acestea sunt adapostite intr-un corp din otel, care este, la randul lui, invelit in cauciuc. Dispozitivul se fixeaza foarte usor pe cadrul bicicletei cu ajutorul curelelor Velcro cu care este dotat. Firul de titan se conecteaza la spite sau oricare structura din apropiere, astfel incat, atunci cand cineva incearca sa mute bicicleta, bomba este detonata, creand o explozie de 150 dB care il trezeste pe proprietarul bicicletei (si jumatate din cartier) si pune hotul pe fuga. Bike Mine nu necesita baterii si functioneaza indiferent de conditiile meteorologice. Sistemul poate fi folosit pentru protejarea bicicletei, motocicletei, barcii, jet schi-ului sau obiectelor de valoare depozitate in curte sau garaj. In ciuda numelui, Yannick Read, omul din spatele acestui produs inedit, sustine ca dispozitivul sau poate fi utilizat in siguranta, explozibilul folosit fiind aparent legal si disponibil pe scara larga. Pachetul contine un sistem antifurt si trei cartuse, iar pretul este de 49 £.

Specialist in comunicatii digitale, Yannick Read s-a facut remarcat in ultimii ani ca inventator si designer. Oricat de uimitor ar parea, acesta detine doua recorduri mondiale, unul pentru cea mai galagioasa bicicleta (Hornster), iar celalalt pentru cea mai mica rulota (QTvan). Unele dintre lucrarile lui nu par tocmai produse serioase, ci mai mult excentrice sau instrumente de promovare pentru slujba sa de zi cu zi la compania de asigurari ETA. Bike Mine a fost creat in stilu-i caracteristic, cu acelasi amestec de amuzament si perspicacitate. Yannick Read recunoaste ca nu este un produs mass-market. Cu toate acestea, el este destul de increzator in potentialul sau si spera sa atraga multi investitori cu ajutorul campaniei lansate pe Kickstarter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *