Blog, Accesorii, Media, Noutati, Sisteme de iluminat, Stiri, Video

Velohub prezinta Blinkers, o noua generatie de lumini pentru bicicleta

Principala cauza a accidentelor care implica biciclisti este lipsa vizibilitatii. Foarte multi dintre noi suntem familiarizati deja cu gama larga de faruri, stopuri si semnalizatoare pentru bicicleta existente pe piata. Blinkers, sistemul inteligent de iluminat cu control wireless creat de compania elvetiana Velohub, le incorporeaza pe toate si nu numai intr-un pachet deosebit de ingenios. Astfel, biciclistii sunt vazuti de ceilalti participanti la trafic din orice unghi si in orice situatie.

Blinkers este alcatuit dintr-un far de 200 de lumeni, un stop de 100 de lumeni si un controler ergonomic care se monteaza pe ghidon. Farul asigura vizibilitatea din orice unghi, iar stopul include majoritatea functiilor de siguranta. Prin actionarea unui comutator, stanga sau dreapta, se aprinde semnalizarea. Doua fascicule laser sunt activate prin apasarea unui buton aflat in centrul telecomenzii. Proiectate pe sosea, acestea creeaza un perimetru de siguranta in jurul bicicletei. Prin urmare, conducatorii auto stiu ce distanta trebuie sa pastreze fata de partenerii de trafic, si anume conducatorii vehiculelor cu doua roti, atunci cand se deplaseaza in conditii de lumina slaba. Aceasta functie poate fi activata si dezactivata cu ajutorul controlerului, astfel incat sa puteti optimiza autonomia bateriei. Un accelerometru si un giroscop declanseaza automat lumina de frana cand biciclistul incetineste.

Blinkers se activeaza in mod automat odata ce este atasat la suportul bicicletei. Sistemul dispune, de asemenea, de un senzor de lumina care masoara continuu nivelul luminozitatii ambientale, dandu-va posibilitatea sa alegeti intre doua „module de iluminare inteligenta”, ON si Smart ON. Comunicarea dintre controler si sistemul de iluminat se realizeaza prin radio frecventa. Cele doua dispozitive de iluminare impermeabile sunt prinse de suporturile bicicletei cu ajutorul unui sistem magnetic, astfel incat acestea sa poata fi date jos in mai putin de cinci secunde. Blinkers este proiectat pentru a se potrivi perfect pe orice ghidon, fixandu-se cu un singur surub, la fel de simplu ca o camera GoPro. Durata de viata a bateriei Li-ion de 1600mAh variaza in functie de modulele de iluminare selectate, desi designerii sustin ca, o singura incarcare USB, ar trebui sa acopere sapte ore de utilizare. Un pachet complet are o greutate de aproximativ 170 de grame si poate fi achizitionat la pretul de 89 € (99 $).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *